Knight evasion bonus not working - bug?

Have trouble running Legend of Grimrock 2 or do you have questions about the purchasing options? Look for help here.
Post Reply
imaginer
Posts: 9
Joined: Thu Oct 16, 2014 8:07 am

Knight evasion bonus not working - bug?

Post by imaginer » Thu Oct 16, 2014 8:10 am

In the class description, it says that Knights are supposed to get double the evasion bonus for an equipped shield. However, I equipped a Tribal Shield (+2 evasion) on my Knight, and his evasion only increased from 7 to 9. I think this may be a bug.

Overall, though, the game is great. Looks and plays fantastic and that's the only issue I've had so far (about 5 hours in).

eLPuSHeR
Posts: 676
Joined: Tue Jan 08, 2013 7:42 pm

Re: Knight evasion bonus not working - bug?

Post by eLPuSHeR » Thu Oct 16, 2014 8:33 am

Nice catch. I have to check that. I have a knight in my party too.
Intel i7 5960X
Gigabye GA-X99-Gaming 5
8 GB DDR4 (2100)
GeForce GTX 970 (Gigabyte)

ron1n
Posts: 5
Joined: Thu Oct 16, 2014 11:04 am

Re: Knight evasion bonus not working - bug?

Post by ron1n » Thu Oct 16, 2014 11:07 am

Just equipped a Buckler (+2 Evasion) and It's not registering at all. Evasion stays the same on all 4 characters, including my Knight.

Maybe shields are bugged and not just the knight bonus?

UrGrue
Posts: 3
Joined: Thu Oct 16, 2014 11:54 am

Re: Knight evasion bonus not working - bug?

Post by UrGrue » Thu Oct 16, 2014 11:59 am

pretty sure the knight evasion bonus is bugged. Found an Ancient Shield. It says +5 Evasion on the tooltip. If my Knight equips it, it only provides +5 Evasion. Same for my Battlemage. So yeah it seems to be bugged. pity.

User avatar
Dr.Disaster
Posts: 2855
Joined: Wed Aug 15, 2012 11:48 am

Re: Knight evasion bonus not working - bug?

Post by Dr.Disaster » Thu Oct 16, 2014 12:22 pm

What's the dexterity of all the characters you tried it on?

UrGrue
Posts: 3
Joined: Thu Oct 16, 2014 11:54 am

Re: Knight evasion bonus not working - bug?

Post by UrGrue » Thu Oct 16, 2014 2:16 pm

Both Knight and Battlemage have 10 Dex. They both get +5 Evasion bonus from the Ancient Shield (Tooltip +5 Evasion). I'm playing on hard and the Knight should get a 50% Evasion bonus from shields, which would give him +7 (or +8 depending on rounding up/down) when equipping the Ancient Shield.

Looks like a bug to me.

User avatar
zeltak
Posts: 119
Joined: Fri May 04, 2012 2:33 am

Re: Knight evasion bonus not working - bug?

Post by zeltak » Thu Oct 16, 2014 2:49 pm

ron1n wrote:Just equipped a Buckler (+2 Evasion) and It's not registering at all. Evasion stays the same on all 4 characters, including my Knight.

Maybe shields are bugged and not just the knight bonus?
The Buckler might not be what you think it is. Check what slot highlights when you pick it up.
SpoilerShow
Buckler is in fact a ring/bracer named "Buckler"

imaginer
Posts: 9
Joined: Thu Oct 16, 2014 8:07 am

Re: Knight evasion bonus not working - bug?

Post by imaginer » Thu Oct 16, 2014 8:23 pm

zeltak wrote:The Buckler might not be what you think it is. Check what slot highlights when you pick it up.
But it's the same thing with actual shields that go in the shield slot.

User avatar
Klezzon
Posts: 107
Joined: Wed Oct 15, 2014 9:12 pm

Re: Knight evasion bonus not working - bug?

Post by Klezzon » Sat Oct 18, 2014 2:50 pm

At start it's not "that" big of an issue, but now that i get the Crystal Shield (+10 Evasion) i'm actually losing 5 point in evasion ! :o

User avatar
Saice
Posts: 399
Joined: Mon Apr 16, 2012 11:17 pm
Location: Level 14 Mount Grimrock

Re: Knight evasion bonus not working - bug?

Post by Saice » Sat Oct 18, 2014 8:03 pm

at least this is correct in the beta patch. I restarted and I'm getting the 50% evasion on shields now. Even the buckler provided its in a hand slot and not the ring/wrist slot gets the +50% now.
It is pitch black. You are likely to be eaten by a grue.
My end game stats LoG 1st play through

Post Reply