autosav problem

Have trouble running Legend of Grimrock 2 or do you have questions about the purchasing options? Look for help here.
Post Reply
Much
Posts: 3
Joined: Wed Dec 28, 2016 6:18 pm

autosav problem

Post by Much » Wed Dec 28, 2016 6:22 pm

Hello,

8 hours of play without problem, and now I have a problem with my autosav. I dont load thiS

Message error:

Software Failed

[string "Component.lua"]:0: invalid trigger action
stack traceback:
[C]: in function 'assert'
[string "Component.lua"]: in function 'addConnector'
[string "GameObject.lua"]: in function 'loadState'
[string "Map.lua"]: in function 'loadState'
[string "GameMode.lua"]: in function 'loadGame'
[string "GameMode.lua"]: in function 'update'
[string "Grimrock.lua"]: in function 'display'
[string "Grimrock.lua"]: in main chunk


Can you help me pleaaaase ? :D

(sorry for my bad english) bye bye

User avatar
Dr.Disaster
Posts: 2845
Joined: Wed Aug 15, 2012 11:48 am

Re: autosav problem

Post by Dr.Disaster » Wed Dec 28, 2016 6:41 pm

When a savegame can't be loaded the only thing you can do is fall back to an earlier savegame.

Yet i've never seen a LoG2 main campaign autosave to be corrupt. Have you been playing a custom mod?

Much
Posts: 3
Joined: Wed Dec 28, 2016 6:18 pm

Re: autosav problem

Post by Much » Wed Dec 28, 2016 8:13 pm

Thank you for your answer!

And yes, i have a mod for translate in french. Without that I couldnt play, but i played 8 hours without problem

Zo Kath Ra
Posts: 827
Joined: Sat Apr 21, 2012 9:57 am
Location: Germany

Re: autosav problem

Post by Zo Kath Ra » Wed Dec 28, 2016 9:46 pm

Much wrote:Thank you for your answer!

And yes, i have a mod for translate in french. Without that I couldnt play, but i played 8 hours without problem
Can you tell us which mod?
And can you upload the autosave file?

Much
Posts: 3
Joined: Wed Dec 28, 2016 6:18 pm

Re: autosav problem

Post by Much » Thu Dec 29, 2016 1:56 pm


User avatar
Dr.Disaster
Posts: 2845
Joined: Wed Aug 15, 2012 11:48 am

Re: autosav problem

Post by Dr.Disaster » Thu Dec 29, 2016 3:30 pm

You should contact the maker of this mod. Since your game won't load you need to explain exactly where you were, what you did and what happend at the moment you touched the save crystal.

Your error is known but pretty hard to track. I've experienced it in only one early custom LoG2 mod in the final area and only due to the fact that i had used several save slots i could repeatedly backtrack and finally power thru the bad area.

minmay once gave an explanation for the error "invalid trigger action":
"When a connector is loaded from the save file, its event, target, and action are validated. It will fail, resulting in that error, if you manage to save a connector with a bogus action and then load that saved game."

My guess is it's some kind of typo in this french mod causing the error.

User avatar
Isaac
Posts: 2943
Joined: Fri Mar 02, 2012 10:02 pm

Re: autosav problem

Post by Isaac » Thu Dec 29, 2016 9:45 pm

It could be an added connection, where the given trigger condition does not exist in that object. IE. an onDeactivate connection to a wall button. There is no onDeactivate trigger/hook for buttons; but there are for levers.

Post Reply