How to change the console activation key

Talk about creating Grimrock 1 levels and mods here. Warning: forum contains spoilers!
User avatar
Komag
Posts: 3637
Joined: Sat Jul 28, 2012 4:55 pm
Location: Boston, USA

Re: How to change the console activation key

Post by Komag » Sun Sep 23, 2012 11:36 am

I've never heard of or read those other things
Finished Dungeons - complete mods to play

User avatar
Lark
Posts: 178
Joined: Wed Sep 19, 2012 4:23 pm
Location: Springfield, MO USA

Re: How to change the console activation key

Post by Lark » Sun Sep 23, 2012 8:38 pm

montagneyaya wrote:Thanks, it's really funny and very interesting.

h = heal (crystal of life effect)
l = level up
L = down to the next level (and take all items of the level)
m = monster (spider)

if you active the developer mod in the start menu, you have a permanently torch light in game.

F1 = collision off/on
F2 = diffuse mapping off/on
F3 = normal mapping off/on
F4 = ambient occlusion off/on
F6 = wireframe on/off
F7 = AI debug on/off
F8 = draw sound on/off
F11 = minimap with all information
Now that I found the original post, I think it applys to developer mode and not the console, sorry. I'll work on getting developer mode going.

User avatar
montagneyaya
Posts: 103
Joined: Tue May 01, 2012 11:08 pm

Re: How to change the console activation key

Post by montagneyaya » Sun Sep 23, 2012 10:23 pm

Patchumz wrote:And then after it's enabled, you can just do config["developer"]=true and then config:apply() to enable dev mode, which allows you to use the hotkeys and stuff like that.
This is no more available ?
Or there are other way to activate the developer mod in console ?

User avatar
petri
Posts: 1917
Joined: Thu Mar 01, 2012 4:58 pm
Location: Finland

Re: How to change the console activation key

Post by petri » Mon Sep 24, 2012 7:17 am

The developer mode was never meant for public/modders use. It is too easy to crash the game, corrupt saves and do bad things with it. But now you have access to the console with access to all scripting functions.

User avatar
montagneyaya
Posts: 103
Joined: Tue May 01, 2012 11:08 pm

Re: How to change the console activation key

Post by montagneyaya » Mon Sep 24, 2012 9:00 am

ok, thank you for the console and the dungeon editor, very good work, and many hours/days/months/years of fun for us

User avatar
Komag
Posts: 3637
Joined: Sat Jul 28, 2012 4:55 pm
Location: Boston, USA

Re: How to change the console activation key

Post by Komag » Tue Sep 25, 2012 7:28 pm

I'll just add this here for now:
new to beta 1.2.10 is the ability to save the default starting position and size of the editor window. I like mine almost maximized but not quite, so here is the example...
Go to your Documents\Almost Human\Legend of Grimrock folder and edit your grimrock.cfg file (usually with Notepad)
at the bottom (or anywhere), add the lines:
-- editor window starting position and size
editorWindowPosX = 8
editorWindowPosY = 8
editorWindowWidth = 1414
editorWindowHeight = 830
Those specific numbers fit well on my 1440x900 screen running Vista with the taskbar on the bottom (normal). You would adjust the 5, 5, 1420, and 832 to your liking.

Save the file (you can keep it open for further tweaking) and test by running the editor.

You can adjust the numbers and save grimrock.cfg again. Then to most quickly run the editor again, don't close it by clicking the Windows red X, but rather go to File - Exit and it will take you back to the main Grimrock game, then just click Dungeon Editor, voila, new settings tested.
Finished Dungeons - complete mods to play

User avatar
Komag
Posts: 3637
Joined: Sat Jul 28, 2012 4:55 pm
Location: Boston, USA

Re: How to change the console activation key

Post by Komag » Fri Sep 28, 2012 3:43 pm

TIP:
to make a line break to make a new paragraph for your dungeon Description text, \n doesn't work, but you can place exactly 71 - in a row (with spaces before and after) to consume one full line, and leave a few more spaces before the next word to give an "indent" for a paragraph.

also, 51 * in a row fill a line too, but I like the look of the - better
Finished Dungeons - complete mods to play

User avatar
petri
Posts: 1917
Joined: Thu Mar 01, 2012 4:58 pm
Location: Finland

Re: How to change the console activation key

Post by petri » Fri Sep 28, 2012 4:46 pm

Komag wrote:TIP:
to make a line break to make a new paragraph for your dungeon Description text, \n doesn't work, but you can place exactly 71 - in a row (with spaces before and after) to consume one full line, and leave a few more spaces before the next word to give an "indent" for a paragraph.

also, 51 * in a row fill a line too, but I like the look of the - better
This is kinda obsolete with 1.2.12 ;)

User avatar
Komag
Posts: 3637
Joined: Sat Jul 28, 2012 4:55 pm
Location: Boston, USA

Re: How to change the console activation key

Post by Komag » Fri Sep 28, 2012 5:42 pm

HA! Nice fix, that one.

I guess someone still might want a full line of * or - though
Finished Dungeons - complete mods to play

Jaberwoke
Posts: 181
Joined: Wed Dec 05, 2012 6:05 pm

Re: How to change the console activation key

Post by Jaberwoke » Wed Dec 05, 2012 6:13 pm

Newly registered but I've been a lurker for some time. I'd love to enable the console but I've tried the suggestions here and altered the cfg file but cannot get it to work. Any ideas what I may be doing wrong? All I did was add the line consoleKey = 115 and saved the file.

Post Reply